gezhond en zo Alternatieve tekst voor de afbeelding. hart

GEZOND ETEN VOOR JE HUISDIER ?

hart
Een natuurlijke en goede voeding ligt aan de basis van elk gezond huisdier.
Dat is het uitgangspunt waar we bij "Gezhond en Zo" volledig achter staan.
Dieren die niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen
(en integendeel zelfs vaak "rommel" gevoed krijgen),
zullen veel vaker allergiëen, voedsel intolerantie, gedragsstoornissen en zelfs kankers ontwikkelen.
Eén van de meest voorkomende "slechte" ingredienten voor uw huisdier zijn granen. Ze worden graag verwerkt in dierenvoeders omdat ze goedkoop en makkelijk te verwerken zijn, ze hebben echter geen nut voor hun voeding. Integendeel: bij grotere hoeveelheden en langdurig toedienen stijgt de kans op allergiëen en intolerantie spectaculair. Een ander nadeel van granen is dat het door het lichaam omgezet wordt tot "snelle suikers" wat kan leiden tot suikerziekte, overactieve nerveuze honden, en obesitas.

Om te bepalen welke voeding uw huisdier wel nodig heeft hoeven we eigenlijk simpelweg enkel na te gaan hoe de natuur het dier ontworpen heeft. Zo heeft een hond alle kenmerken van een semi carnivoor en een kat van een pure carnivoor. Dit kan je nagaan aan het gebit, de bouw van het dier en het spijsverteringsstelsel. Bij beiden kunnen we zonder twijfel stellen dat moeder natuur hen ontworpen heeft om vlees te eten. Dat zie je bij hun voorouders ook duidelijk terug : zowel de wolf als de wilde katachtigen eten vooral vlees. Wolfachtigen eten een heel prooidier, met darm en maaginhoud, afgewisseld met zeer kleine hoeveelheden bessen en fruit.
Katachtigen beperken zich nog sterker tot bijna enkel vlees. Deze natuurlijke ingredienten en manier van voeden moeten we trachten zo goed mogelijk te benaderen in de dagelijkse voeding van uw huisdier. Dit doen we in praktijk door te kiezen voor graanvrije producten, we ontwijken zoveel mogelijk plantaardige eiwitten maar kiezen dierlijke eiwitten. We kiezen liefst voor lage glycemische koolhydraten (geen snelle suikers) en trachten de oorsprong van het vlees zo zuiver mogelijk te houden. Want wat het slachtdier eet, zit vanzelf in het hondenvoer (krachtvoer, amfetamines, antibiotica....)

Bij Gezhond en Zo doen we ons uiterste best om u een assortiment aan te bieden dat de natuurlijke voedingswijze weerspiegelt en respecteert.

OPENINGSUREN

Zo & Ma Gesloten / Dinsdag t.e.m. vrijdag : 10u-12u30, 13u-18u
Zaterdag : 10u-12u30, 13u-16u

MAIL : INFO@GEZHONDENZO.BE HALLEBAAN 60 , 2240 ZANDHOVEN TEL 0474.708.864